יום שלישי, 8 במרץ 2011

3) כמה מאתרי החובה של סינגפור: ישן מול חדש

תקציר: הגנים הבוטניים, צ'יינהטאון (Pagoda Street ומקדשים) שיט על נהר סינגפור, Clarke Quay, ה"מרליון", מבנים קולוניאליים מרהיבים, ארכיטקטורה מודרנית באזור Marina Bay, גלגל הענק הגדול בעולם, מתחם Marina Bay Sands.

את היום נתחיל בגנים הבוטניים של סינגפור (Singapore Botanic Gardens), המהווים את אחד מ"אתרי החובה" של העיר, בעיקר עבור מי שצמחים, פרחים, טבע וגינון יפהפה מדברים אליו ולו במעט...

הגנים, הנחשבים בין היפים בעולם, הוקמו כבר לפני יותר מ 150 שנה ומשתרעים על פני שטח של למעלה משש מאות דונם. הם כוללים מגוון עצום של צמחים, עצים, פרחים ושיחים אשר מגיעים, ברובם, מבתי הגידול הטרופיים ביערות הגשם ההולכים ונכחדים של דרום-מזרח אסיה, אך גולת הכותרת היא, ללא ספק, גן הסחלבים הלאומי (National Orchid Garden) הנמצא בלב הגנים ומטפח את אוסף הסחלבים הטרופיים העשיר בעולם, עם למעלה מאלף זנים ועוד כאלפיים "הרכבות".
.
.
הגנים פתוחים כל יום מחמש לפנות בוקר ועד חצות הליל והכניסה אליהם חופשית. "גן הסחלבים הלאומי" פתוח כל יום בשעות 19 – 8:30 והכניסה אליו כרוכה בתשלום קטן. רצוי לקחת את הזמן ולהקדיש לגנים הבוטניים את כל חלקו הראשון של היום, החל משעת בוקר מוקדמת וקרירה, כדי ליהנות מן המקום בלי לחץ.

למידע נוסף בעברית, כולל הסברים כיצד להגיע וקישורים למפות של הגנים הבוטניים

מכאן נמשיך לצ'יינהטאון, הרובע ממנו התחילה הקהילה הסינית של סינגפור את דרכה, בתחילת המאה ה-19 (אם כי קהילה סינית קטנה התקיימה על האי כבר מאות שנים לפני כן...)

במידה ותחנת הרכבת התחתית MRT-Botanic Gardens, הנמצאת ביציאה הצפונית מהגנים, כבר פועלת בעת ביקורכם בסינגפור (היא אמורה להיכנס לפעילות במחצית השנייה של שנת 2011) תוכלו לקחת את התחתית לתחנת Dhoby Ghaut ומשם להמשיך לתחנת MRT-Chinatown.

עוד אפשרות, טובה לא פחות היא לצאת מהגנים דרך השער הראשי, הנמצא בחלקם הדרומי, על פינת הרחובות Cluny ו Napier, לפנות שמאלה ל Napier וללכת כמה צעדים אל תחנת האוטובוס, ממנה תוכלו לקחת את קו 7, או 77, או 174 / e-174 לתחנת Dhoby Ghaut , או את קו 75, או 174 / e-174 לתחנת הרכבת התחתית Outram Park (אם עליתם על קו 174 / e-174, מומלץ דווקא לרדת בתחנה הנקראת Opposite Hong Lim Complex ונמצאת על Upper Cross Street, ממש בכניסה לצ'יינהטאון)

נסעתם לתחנת Dhoby Ghaut ? כנסו לתחנה וקחו את התחתית לתחנת MRT-Chinatown. יציאה A תיקח אתכם אל המדרחוב של Pagoda Street.

נסעתם לתחנת Outram Park ? בירידה מהאוטובוס פנו ימינה ולכו כמה צעדים לאורכו של Outram Road, עד לפינה של Eu Tong Sen Street. חוצים אותו, פונים שמאלה והולכים לאורך הרחוב הגדול עד הפינה של Temple Street. עוד כמה צעדים ואתם מגיעים מתחת לגשר הולכי רגל גדול ושם פונים ימינה אל המדרחוב של Pagoda Street.

אם ירדתם על Upper Cross Street : בירידה מהאוטובוס פנו ימינה ולכו לאורך הרחוב עד הפינה של New Bridge Road, שם פונים שמאלה וכעבור דקה – שתיים מגיעים מתחת לגשר הולכי רגל גדול ושם פונים שמאלה אל המדרחוב של Pagoda Street.

הרחוב הצר והקטן, ממנו התחילה צ'יינהטאון את דרכה, לפני כמעט 200 שנה, שופץ והפך למעבר הולכי רגל עמוס בדוכני רוכלים, המוכרים בעיקר מזכרות זולות מסין. בבתים ההיסטוריים המשוחזרים משני צדי הרחוב הצטופפו בימים עברו משפחות של מהגרים סיניים עניים שבאו לחפש את מזלם בעיר המתפתחת ובמרתפים שכנו מאורות אופיום ובתי זונות, בהם יכלו למצוא אותם אומללים קשי יום מפלט לשעה קלה...
.
.
אחד מאותם בתים הפך למוזיאון הנקרא Chinatown Heritage Centre (מרכז המורשת של צ'יינהטאון) ובו ניתן להתוודע לחייהם של אותם מהגרים סיניים שבנו את סינגפור, כמו גם להיסטוריה של האזור ואנשיו בתקופות אחרות... זה אולי לא מוזיאון מפואר או מרשים במיוחד, אך הביקור בו בהחלט מומלץ.

פתוח כל יום מתשע בבוקר עד שמונה בערב והכניסה כרוכה בתשלום. למידע נוסף, מומלץ לבקר באתר האינטרנט שלהם, בו תוכלו לראות גם תמונות ולקרוא מעט על המקום

בקצהו של Pagoda Street, סמוך לפינה של South Bridge Road ניצבים, זה מול זה, אחד מהמקדשים ההינדיים החשובים ביותר בסינגפור ואחד ממסגדיה היותר ידועים של העיר : Sri Mariamman Temple, המקדש ההינדי הוותיק ביותר בסינגפור, נבנה לראשונה כבר בשנת 1827 בסגנון הדרווידי, האופייני לדרומה של הודו וכולל אלמנטים ארכיטקטוניים-דתיים טיפוסיים, כמו מגדל ה Gopuram בן שש "הקומות", המתנוסס מעל הכניסה, עליו מצטופפים מאות פסלי קרמיקה קטנים של אלים ודמויות מופלאות מהמיתולוגיה ההודית. אולמות התפילה שבתוך המתחם, עשירים אף הם בפסלים וקישוטים מהודרים, כולל פסלים של האלה הפופולארית Mariamman, שלכבודה הוקם המקדש, ופסלים של Rama ו Murugan.

מסגד Masjid Jamae, בעל החזית הירקרקה, נבנה בשנת 1826 על ידי סוחרים מוסלמים-טאמילים מדרום הודו, הנקראים Chulia (ועל כן הוא ידוע גם בשמו השני Chulia Mosque) והוא אחד מן המסגדים הישנים ביותר בסינגפור שעדיין פעילים. המסגד בנוי בסגנון אקלקטי ובעוד שחזיתו מעוצבת בסגנון מוסלמי-הודי טיפוסי, בנויים אולמות התפילה בסגנון נאו קלאסי, האופייני לאדריכל ג'ורג' קולמן, מי שתכנן את כמה מהפנינים הארכיטקטוניות הידועות ביותר של סינגפור הצעירה.

על South Bridge Road מס' 267, מול המקדש ההינדי, שוכנת חנות מעניינת בשם " The Eu Yan Sang Medical Hall" בה נמכרות תרופות טבעיות ושיקויי פלא אקזוטיים העשויים מצמחים, עשבים ושורשים שונים ומשונים, ומוכנים במקום, ממש לנגד עיניכם... שווה לבקר (ולהריח) גם אם לא בא לכם להתנסות...

ביציאה מהמקדש ההינדי פונים ימינה, ל South Bridge Road וכעבור 10 – 5 דקות הליכה תראו מימינכם, על הפינה של Sago Street הקטן, מבנה סיני אדום ומרשים הבנוי בסגנון הארכיטקטוני של שושלת Tang ונושא את השם המעט מוזר "המקדש והמוזיאון לשרידי השן של בודהא" (Buddha Tooth Relic Temple and Museum).

המבנה המרהיב אכן הוקם כדי לשמש משכן של כבוד לשרידים של שיניו של בודהא אשר התגלו כעשרים שנה קודם לכן בבורמה ובנוסף למקדש המרהיב והעשיר, יש כאן מוזיאון ובו שלל פריטים דתיים-אמנותיים יפהפיים, כך שבפירוש כדאי לבקר במקום.

מתחם המקדש פתוח כל יום, משבע בבוקר עד שבע בערב, והכניסה אליו חופשית. בשעות 12 – 9 ו 18 – 15 אפשר לצפות גם במקדש הזהב המהודר בו מונחת השן הקדושה, אשר לכבודה הוקם כל המבנה...
למידע נוסף, מומלץ לבקר באתר האינטרנט שלהם

חוזרים כמה צעדים במורד South Bridge Road ופונים שמאלה לרחוב Smith Street ההיסטורי. בקצהו של הרחוב (מס' 335), בבניין מודרני, נמצא שוק האוכל Chinatown Complex Food Centre בו ניתן למצוא כמה וכמה מזללות עממיות מצוינות ודוכני רוכלים המגישים מטעמים אותנטיים במחירים השווים לכל נפש. רצוי לשוטט גם במבוך הרחובות הישנים ולעבור דרך Trengganu Street ו Temple Street לפני שחוזרים ל Pagoda Street הסמוך ולתחנת הרכבת התחתית MRT-Chinatown, ממנה ניסע תחנה אחת, ל MRT-Clarke quay. מיציאה E של התחנה פונים שמאלה ושוב שמאלה, אל הטיילת הנמתחת לאורכו של נהר סינגפור.
.
.
מכאן חוצים את הנהר על Read Bridge, גשר היסטורי להולכי רגל שנבנה ב 1889 ומגיעים ל Clarke Quay : האמצעי מבין שלושת הרציפים ההיסטוריים שנבנו לאורך נהר סינגפור לפני כמאה וחמישים שנה ותפקדו כנמל בתקופה בה ספינות גדולות לא יכלו לעגון בנמל והסחורות נפרקו לסירות Bumboat קטנות בלב ים ונלקחו אל "הרציפים".

בשנות התשעים עבר המקום שיפוץ ושחזור יסודי, מבני המחסנים הישנים נצבעו בצבעים עליזים והמתחם כולו הפך לאחד מאזורי האוכל והבילויים הטובים בסינגפור, עם מספר רב של מסעדות טובות, ברים, בתי קפה ואפילו כמה מועדוני לילה לא רעים בכלל... אחת החנויות הבולטות במתחם היא זו של Royal Selangor המלזית, הנחשבת לחברה המובילה בעולם למוצרי פיוטר (Pewter) והתצוגה כוללת תכשיטים, פסלונים וכלי בית דקורטיביים...

ממש בסמוך לרציף נמצא ה G-MAX, או מה שקוראים "בנג'י הפוך"... אם מעניין אתכם לדעת איך מרגישה אבן שנורית מרוגטקה ענקית, לכו על זה...

למידע נוסף: מידע על כל המסעדות, האטרקציות ומקומות הבילוי ב Clarke Quay

בקצה של Clarke Quay, ליד החנות של Royal Selangor, נמצא מזח קטן ממנו ניתן לקחת את אחת מ"מוניות הנהר" ולשוט לתחנתנו הבאה, הלא היא פסל המזרקה של ה"מרליון", אחד מסמליה הידועים ביותר של סינגפור.

היצור הדמיוני הזה, שגופו גוף דג וראשו ראש אריה, עוצב בתחילת שנות הששים כלוגו למשרד התיירות של סינגפור ומאז הוא מזוהה עם העיר יותר מכל דבר אחר... ראשו של האריה קשור לאגדה מיתולוגית על נסיך שהגיע לחופי האי סינגפור לאחר שניצל מסערה בלב ים ופגש אריה על החוף, אותו ראה כ"אות משמיים"... הנסיך הורה לנתיניו לבנות במקום ישוב ולקרוא לו "סינגה פורה" שמשמעותו בסנסקריט היא "עיר האריה"... גופו של הדג מסמל את הקשר רב השנים של העיר אל הים.

הפסל מתנוסס לגובה של כמעט תשעה מטרים ולידו עומד "בייבי מרליון", לטובתם של אותם זאטוטים המעוניינים להנציח את ביקורם בסינגפור בצילום משותף עם הדמות הפופולארית.

חוזרים לאורך הגדה של נהר סינגפור, כשהנהר מימינכם, הולכים דרך מעבר הולכי רגל מתחת לכביש וכעבור חמש דקות מגיעים ל Cavenagh Bridge, אחד הגשרים הראשונים על נהר סינגפור, אשר נבנה כבר בשנות ה 1860 ובכניסה אליו ניתן עדיין לראות את השלט שהציבה המשטרה לפני למעלה ממאה שנה, האוסר על מעבר סוסים ובהמות על הגשר...

לאחר שעברתם את הגשר פונים שמאלה ומתחילים לפסוע לאורך הנהר. על הטיילת הפונה לנהר ניתן לראות קבוצות של פסלי ברונזה בגודל טבעי הנקראים "People of the River" ומדמים סצנות מחיי היומיום של תושבי סינגפור המקוריים, בימים שקדמו להופעתם של הבריטים... הליכה בת שתיים – שלוש דקות תביא אתכם אל המקום בו הניחו סר סטמפורד ראפלז וחבריו הבריטיים את כף רגלם לראשונה על אדמתה של סינגפור, בשנת 1819. האתר נקרא Raffles Landing Site וכיום ניצב כאן בגאון פסל שיש של האדמיניסטרטור המבריק, אשר הצליח תוך שנים ספורות להפוך את האי הביצתי ושכוח האל לנמל חופשי משגשג ועיר בינלאומית.

המבנה הנאו-פלדיאני המרשים, המשקיף אל הנהר מעל לפסלו של ראפלז, נקרא Empress Place. הוא נבנה לראשונה בתחילת המאה ה-19 ומשכן כיום את "המוזיאון לתרבויות אסיה" (Asian Civilisations Museum), אחד המוזיאונים הטובים בסינגפור, המציג, כפי שמעיד שמו, את תרבויותיהם של עמי אסיה ושבטיה, מהמזרח התיכון ועד יפן, תוך מתן תשומת לב מיוחדת לאותן קבוצות אתניות שבנו את סינגפור.

מומלץ מאוד להקדיש למוזיאון הנהדר הזה לפחות איזה שעה וחצי – שעתיים, המיצגים כאן עשירים למדי וכוללים מלבושים אתניים ססגוניים, תכשיטים יקרי ערך, חפצי אמנות מרהיבים מכל קצוות היבשת, שרידים ארכיאולוגיים ועוד...

המוזיאון פתוח כל יום בשעות 19 – 9 (ביום ו' עד 21 וביום ב' בשעות 19 – 13 בלבד) והכניסה בתשלום.
סיורים מודרכים באנגלית (ללא תשלום נוסף) נערכים כל יום – לחצו כאן למידע נוסף

למידע נוסף – בקרו באתר המוזיאון
.
.
יוצאים מהמוזיאון, חוצים את סמטת Empress Place ונכנסים לגן שבחזית של Victoria Theatre and Concert Hall : מכלול בניינים היסטורי הכולל אולם תיאטרון ואולם קונצרטים וביניהם מגדל שעון, המהווה את אחד מהמבנים הבולטים בחלק זה של סינגפור. המבנה משמאלו של מגדל השעון נבנה בין השנים 1855 ו 1862 ושימש כבית העירייה הראשון של סינגפור הצעירה. כיום נמצא כאן "תיאטרון ויקטוריה".

בגינה עומד פסל ברונזה של סר ראפלז שהוצב כאן ב 1919 לציון 100 שנים להגעתם של הבריטים לסינגפור וביציאה מתנוסס אובליסק קטן ומבהיק בלובנו שהוקם בשנת 1850 לציון ביקורו השני בסינגפור של המרקיז Marquis of Dalhousie, מי שהיה המושל הבריטי של הודו באותם זמנים.

חוזרים דרך סמטת Empress Place (המוזיאון משמאלכם) ובקצה פונים ימינה, לסמטת Old Parliament Lane. מצד שמאל נמצא הפרלמנט ההיסטורי של סינגפור, המשכן כיום את "בית האמנויות" ונקרא, לפיכך The Arts House at the Old Parliament. המבנה הנאו-פלדיאני היפהפה שהוקם כבר ב 1827 על ידי סוחר סקוטי עשיר בשם John Argyle Maxwell ושיכן בין כתליו את הפרלמנט של סינגפור, מהיום בו זכתה המדינונת בעצמאותה ועד 1999, הפך, כאמור, ל"בית האמנויות" ובו ניתן לראות תערוכות ציור, צילום ופיסול ואף ליהנות ממופעים של אמנים מקומיים צעירים (לפרטים נוספים וזמני הופעות, היכנסו לאתר שלהם)

ביציאה מבית הפרלמנט הישן פונים שמאלה ופוסעים כמה צעדים, לתחילת הסמטה. משמאלכם, בחזית הפרלמנט הפונה צפונה ניצב פסל ברונזה של פיל אסיאני אשר נתרם כמתנה לעיר בשנת 1871 על ידי המלך ראמה החמישי, הלא הוא מלכה של סיאם (תאילנד), המוכר לנו בעיקר כמי שכיכב בסיפור העלילה של "המלך ואני" (אנה ומלך סיאם).

אתם דווקא פונים ימינה, לכיוון Connaught Drive . משמאלכם תוכלו לראות את מועדון הקריקט של סינגפור, אחד מהסמלים בהא הידיעה של מייסדיה הבריטיים של העיר ומשמאלה לו את המבנה הקלאסי המרשים בו שכן בעבר בית המשפט העליון של סינגפור (Old Supreme Court Building), הבולט בזכות כיפתו הנישאה ושורת העמודים הקורינתיים בחזיתו ונחשב לאחד מהמבנים הקולוניאליים היפים בעיר.

עוד כמה צעדים ואתם מתחילים לפנות שמאלה, עם הרחוב (לאורך הגדר של מועדון הקריקט) ואז פונים ימינה, חוצים את הכביש ונכנסים לפארק Esplanade Park, הנמתח לאורך גדתו של נהר סינגפור ובו כמה אנדרטאות ומונומנטים הקשורים לתולדותיה של המדינה הקטנטנה... הראשון שבהם הוא Lim Bo Seng Memorial, המוקדש לסיני, יליד סינגפור, שסייע במאבק נגד היפאנים במלה"ע הII והוצא להורג בעינויים. האנדרטה הבאה מוקדשת לארגון "הצבא הלאומי ההודי" (Indian National Army) שדווקא סייע ליפאנים בזמן מלחמת העולם, מתוך אמונה כי אלו יסייעו למדינות אסיה להשתחרר מעול הקולוניאליזם... ה Cenotaph נבנה לזכרם של בני העיר שנפלו בשתי מלחמות העולם ואילו המזרקה הויקטוריאנית המצועצעת הניצבת בקצהו של הפארק הוקמה לזכרו של Tan Kim Seng, נדבן סיני שסייע רבות בהקמת מערכות המים של העיר הצעירה.
.
.
מהפארק הולכים דרך מעבר הולכי רגל מתחת לכביש אל קומפלקס המבנים המודרני של 'המרכז לאמנויות הבמה' (Esplanade – Theatres on the Bay). הפרויקט הארכיטקטוני המרשים נחנך בשנת 2003 והפך לסמל עבור סינגפור, כמעט באותה מידה שבית האופרה המפורסם מסמל את סידני שבאוסטרליה.

שתי כיפות הענק, אותן ניתן לראות כמעט מכל נקודה סביב מפרץ Marina Bay, מזכירות בצורתן את "מלך הפירות" של דרום-מזרח אסיה, הלא הוא ה"דוריאן" (Durian) הקוצני ובעל הריח החזק, אותו ניתן לראות ולהריח בכל שוק בסינגפור והמדינות השכנות... ואכן, המתחם זכה לכינוי The Durian...

מתחת לכיפות העצומות שוכנים שני האולמות המרכזיים: אולם תיאטרון בן 2,000 מושבים ואולם קונצרטים בן 1,600 מושבים ולצדם גלריות המציגות תערוכות מתחלפות ומרכז קניות, בו ניתן למצוא כמה חנויות ייחודיות, כמו Pop-corn-pop המתמחה בממורביליה של סרטים, Gramercy Music המתמחה בכלים מוסיקליים ו Esplanade Shop, בה ניתן לרכוש מזכרות יפות למדי מהמקום...

יש כאן גם לא מעט מסעדות נהדרות, כולל כאלה הפונות למפרץ ומציעות ישיבה באוויר הפתוח... בין המקומות המומלצים ניתן למנות את The Cookie Museum (עוגיות מדהימות ויקרות להחריד) וכמובן את "שוק האוכל" Makansutra Gluttons Bay הפועל כאן כל ערב, מחמש אחה"צ וכולל את כמה מדוכני האוכל הכי טובים בסינגפור... (ברחבה הפתוחה הפונה לקו המים)

המרכז פתוח כל יום, מהבוקר עד הערב והכניסה חופשית... דרך מומלצת לראות את המקום היא באמצעות ה iTour (ערכת שמע שאיתה הולכים דרך נקודות שונות במתחם ושומעים את ההסברים). את ה iTour אפשר לקחת (בתשלום קטן) כל יום, בשעות 18 – 10 מהדלפק בכניסה לאולם הקונצרטים.

יוצאים מהכניסה הראשית של המתחם ל Raffles Avenue, פונים ימינה ומתחילים ללכת מזרחה. כמעט מיד תראו מימינכם את "מגרש הכדורגל הצף" (The Float@Marina Bay) : אצטדיון כדורגל ברמה בינלאומית שנבנה על גבי דוברה צפה... פתרון לא רע עבור מדינה בה קרקע מהווה מצרך יקר המציאות...

עוד כמה דקות הליכה יביאו אתכם אל הפינה של Raffles Avenue ו Temasek וכאן עומדות בפניכם שתי אפשרויות (ואם יש לכם מספיק כוח אפשר לשלב את שתיהן) :

אפשרות א' : פונים ימינה ועולים על Helix Bridge : גשר הולכי הרגל בעל מראה הייטקיסטי, המחבר את Raffles Avenue ו מתחם Marina Bay Sands. הגשר נמתח לאורך 280 מ' ולאורכו פזורות חמש נקודות תצפית, מהן ניתן ליהנות מנופים מרהיבים של מרכז סינגפור, גם ביום וגם בלילה ואפילו לצפות באירועים הנערכים מסביב למפרץ, כמו מופעי זיקוקים ועוד...

הגשר יביא אתכם, כאמור, אל קומפלקס התיירות והבידור הגרנדיוזי של Marina Bay Sands, אשר הושק ב 2010 והפך בין לילה לאחד הדברים הכי חמים בסינגפור, אם לא בכל מזרח אסיה...


המתחם האדיר כולל מלון ענק, בן 2,500 חדרים, המשתרע על פני שלושה גורדי שחקים ולצדו שלל אטרקציות: החל מקזינו מפואר ורחב מידות (הראשון בסינגפור), בו תוכלו לבחור מתוך אלף שולחנות משחק וכאלף וחמש מאות מכונות... מרכז קניות יוקרתי ואלגנטי, בו ניתן למצוא את כל השמות הבינלאומיים, מוזיאון ArtScience Museum המתמקד, כפי שמרמז שמו, באמנות מודרנית המשלבת אלמנטים חדשניים ומבחר עצום של מסעדות ובתי קפה...

גולת הכותרת של הפרויקט היא, ללא ספק, ה Sands SkyPark : מעין מרפסת ענק בגודל 13 דונם התלויה בגובה של למעלה ממאתיים מטר ומחברת את שלושת גורדי השחקים בהם שוכן המלון. בנוסף למראות המדהימים של סינגפור והסביבה, הנשקפים מכל פינה של המרפסת, יש כאן בריכת שחיה באורך 150 מ' עם משטחי שיזוף אינסופיים (פתוחה כרגע רק לאורחי המלון), מסעדת יוקרה, ברים, הופעות חיות ומה לא...

המעליות ל Sands SkyPark פועלות כל יום, מעשר בבוקר עד עשר בערב. את הכרטיסים יש לרכוש במקום, ביום הביקור, בדלפק Sands SkyPark ticketing counter שנמצא ב Basement 1 (מהכניסה למגדל-מלון 3, עם המדרגות הנעות למטה).

הכניסה לשאר חלקיו של המתחם היא חופשית.

לפרטים נוספים :

מידע על Sands SkyPark
מידע על כרטיסים ושעות פעילות
מידע על הקזינו
מסעדות ובתי קפה במתחם

מהמתחם יוצאים כמה קווי אוטובוס ל Orchard Road ותחנות הרכבת התחתית הסמוכות ובעתיד הקרוב תיפתח גם תחנת רכבת תחתית במקום.

אפשרות ב' : ממשיכים ישר על Raffles Avenue ומגיעים, כעבור כמה דקות, אל ה Singapore Flyer : גלגל הענק הגדול בעולם.

הגלגל מתנשא לגובה של 165 מ' (בערך כמו 'מגדלי עזריאלי' שלנו), קוטרו הוא 150 מ' (15 המטרים הנוספים הם בבסיס) והוא נושא 28 קרוניות ממוזגות, שבכל אחת מהן יכולים להיכנס 28 נוסעים... בשל מיקומו הייחודי, באחד מהשטחים הפתוחים היחידים באזור מרכז העיר, ניתן לקבל ממנו תצפית פנוראמית מדהימה על כל מרכז סינגפור והלאה, עד למדינות השכנות מלזיה ואינדונזיה...

טיפ קטן: אל תבזבזו את זמנכם וכספכם על ה Singapore Flyer אם הראות אינה טובה ובכל מקרה השתדלו לעלות עליו לקראת השקיעה, שעה שהערב יורד על סינגפור ואורותיו של המטרופולין נדלקים בזה אחר זה, כמו עץ כריסמס ענק... (בשל מיקומה של סינגפור בסמוך לקו המשווה, השקיעה מתרחשת תמיד בסביבות השעה שבע בערב והמעבר מאור יום מלא לחשיכה הוא מהיר למדי...)

מומלץ לבקר באתר האינטרנט שלהם, שם תוכלו לבדוק אם יש להם מבצעים והנחו`ת כרגע וגם לקרוא על ה"מיוחדים" שלהם, כמו ארוחת ערב רומנטית בשחקים ועוד...

במרכז הקניות אשר בבסיסו של הגלגל הענק נמצא הסימולטור של חברת Flight Experience הבינלאומית... אם בא לכם להרגיש איך זה להטיס בואינג 737 (ולהיפרד, בתמורה, מסכום לא קטן של כסף...), לחצו כאן לפרטים נוספים

מהגלגל הענק יש גישה ישירה לתחנת הרכבת התחתית MRT-Promenade.


כל הזכויות שמורות ל אסיה-פסיפיק מדריכים בע"מ ©

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה